STACK – Müllerpier te Rotterdam

In Rotterdam, op de kop van de Müllerpier, komt een bijzonder gebouw dat al van verre te herkennen zal zijn: STACK.  

De visie van de architect op STACK:  

‘Een sculptuur van gestapelde blokken. Het silhouet lijkt constant in beweging, net als de Maas. STACK is eigenzinnig van buiten en exclusief van binnen. Het gebouw biedt ruimte aan ruime eengezinswoningen met tuin, fraaie overhoekse appartementen met ruime balkons of terrassen en luxe penthouses. Grote ramen bieden een spectaculair uitzicht op de Maas, de haven, het park en de stad.’ 

Bron: www.stackrotterdam.nl

Op de website www.stackrotterdam.nl valt meer hierover te lezen. Ook is daar een video met meer toelichting (een lekkere sfeermaker) en wat interactief beeldmateriaal te bewonderen. Erg leuk gedaan. Het enthousiasme werkt zeker aanstekelijk.  
 
Wat daar echter niet te lezen valt, is dat RED+ ook betrokken werd bij dit project.  

Onze bijdrage 

Wij werden door Blauwhoed benaderd om vanuit de technische kant mee te denken in dit plan. Vanwege een stapeling aan wensen en eisen vanuit de gemeente was het plan moeilijk haalbaar te krijgen. RED+ heeft vervolgens slimme oplossingen bedacht voor technische uitdagingen. Door in nauw overleg met constructeur, architect en installateur andere keuzes te maken in onder andere constructie, trappenhuis, parkeren, woningplattegronden en gevels en vervolgens met de aannemer zeer gedetailleerd door alle kostencomponenten heen te gaan, hebben we het plan financieel haalbaar gemaakt.  

Trots 

We zijn er trots op dat we door Blauwhoed werden gevraagd om onze expertise in te zetten en zo een nuttige bijdrage hebben mogen leveren aan dit prachtige project.  

Update 

Het laatste nieuws is dat de woningen inmiddels allemaal zijn verkocht. Geweldig nieuws! 

© Copyright CONIX RDBM Architects