Een levendig entreegebied voor het Leiden Bio Science Park

RED+ verzorgt technische planontwikkeling als onderdeel van ‘winning team’

Na de eerste feestelijke bijeenkomst van 18 maart 2019, welke de officiële start markeerde van project MORE, en de feitelijke eerste paal op 2 juli 2021, werd op 9 september jl. de officiële eerste paal geslagen voor bouwproject Leiden Bio Science Park. Onder een stralende zon werd op feestelijke wijze stil gestaan bij de start van de bouw.

 

Lobby van de campus

Eerder werd in een artikel op onze website al verteld over de plannen voor dit project en de deelname van RED+ in het ontwikkelteam. (Zie: https://ap.lc/M9CAd) www.red-plus.nl

Het totale plan voor het entreegebied, waar RED+ o.a. de technische planontwikkeling verzorgde, bestaat uit een campus van ong. 1100 woningen en een hotel. Het is de bedoeling dat het complex in het studiejaar 2023/2024 in gebruik wordt genomen.

Entreegebied Leiden Bio Science Park

 

 

De officiële handeling

Onlangs werd op uitnodiging van ontwikkelaar Yisheng en investeerder Round Hill Capital  feestelijk stilgestaan bij de start bouw van de eerste 2 gebouwen van het project.

De officiële handeling werd verricht door Martijn Ridderbos (vicevoorzitter van het College van Bestuur van Universiteit Leiden) en Paul Dirkse (wethouder Kennis, Onderwijs Sport & Financiën bij Gemeente Leiden).

Ook Bob Canter Visscher (namens Round Hill Capital) en Niels Doodeman (namens Heddes Bouw & Ontwikkeling) richtten zich kort tot alle aanwezigen. Vervolgens werd er onder het genot van Chinese hapjes en met een glas bubbels een toast uitgebracht op de start én een voorspoedig verloop van de bouw van deze eerste twee gebouwen van het entreegebied van Leiden Bio Science Park.

 

Korte lijnen

 “Het was mooi om samen live stil te kunnen staan bij de start van de bouw, met name omdat we dit ook echt samen mogelijk hebben gemaakt. We vormen een goed team en zitten spreekwoordelijk dicht bij elkaar, dat bevordert de samenwerking absoluut. En het heeft ervoor gezorgd dat we alle wensen en eisen konden samenbrengen in de gebouwen die we nu aan het maken zijn,” aldus Helen Halma, planontwikkelaar bij Heddes Bouw & Ontwikkeling.”

 

 

Dat er close wordt samengewerkt blijkt ook wel uit het feit dat onze directievoerder Erik van den Berg nu meerdere dagen per week werkt vanuit de bouwkeet op de bouwplaats. Hij zit daadwerkelijk met zijn neus op de uitvoering. Die korte lijnen op de bouwplaats werken heel plezierig, het houdt de vaart erin en het is goed voor de samenwerking en sfeer.

 

Voortgang op de bouwplaats

Sinds de eerste paal is er heel veel gebeurd. In juli 2023 zijn de eerste gebouwen (MORE 1 en 2), bestaande uit 703 studentenwoningen met gemeenschappelijke ruimten, opgeleverd. Er wonen nu veel buitenlandse studenten die in MORE hun nieuwe Nederlandse thuis hebben gevonden.

We verheugen ons op de voortzetting van de werkzaamheden aan de volgende gebouwen binnen dit schitterende project. 

Campus

Slotwoord

 

 

 

 

Tot slot willen we graag vermelden dat we er trots op zijn dat we aan dit project mogen meewerken. En wat is het mooi om te weten dat we op deze manier ons steentje bijdragen aan het verminderen van de acute woningnood onder de vele nationale en internationale studenten. Heel fijn om vanuit het ontwikkelteam bij te kunnen dragen met onze expertise in grote complexe bouwprojecten. Door dit project, en mede dankzij onze inzet, worden velen straks de gelukkige bewoner van een mooie woonplek.