World Of Food 2.0 te Amsterdam

Bij RED+ zijn we trots op de positieve impact die wij leveren op het project World of Food 2.0 in Amsterdam-Develstein. Dit ambitieuze project van 36.839 m2 BVO, ontwikkeld door Lingotto/BPD en ontworpen door LEVS architecten, omvat de bouw van een wooncomplex met 351 sociale, middel dure en vrije klasse huur- en koopwoningen verdeeld over 3 bouwdelen en 18 verdiepingen. Daarbij worden er ook diverse voorzieningen toegevoegd in de plint, waaronder dé uitgebreide Foodcourt waar World of Food zo bekend om staat. Daarnaast biedt het complex ruimte aan ca. 100 auto parkeerplekken en meer dan 1000 fiets parkeerplekken.

Onze rol bij dit project is veelzijdig en uitdagend. Als technisch adviseur en adviseur bouwkosten is RED+ verantwoordelijk voor het waarborgen van de technische haalbaarheid en de financiële gezondheid van het project. Dit houdt in dat we nauw betrokken zijn bij de planning, budgettering en uitvoering van het project, waarbij we voortdurend streven naar een optimale balans tussen kwaliteit en kosten.

Een van de aspecten van onze rol is het voeren van onderhandelingen met de aannemer, Heddes. Hierbij ligt onze focus op het bereiken van de beste prijs en voorwaarden voor onze opdrachtgever, zonder concessies te doen aan de kwaliteit en duurzaamheid van het project. Door onze uitgebreide ervaring en expertise in bouwkostenmanagement zorgen we ervoor dat het project binnen het gestelde budget blijft en tegelijkertijd voldoet aan de hoge standaard die van World of Food 2.0 wordt verwacht.

Daarnaast bieden we technische ondersteuning gedurende het hele bouwproces. Dit omvat het adviseren over materiaalkeuzes, constructiemethoden en de implementatie van innovatieve oplossingen die bijdragen aan de duurzaamheid en leefbaarheid van het wooncomplex. Hierbij ligt onze focus constant op het beheersen van kosten met behoud van esthetische kwaliteit. Ons doel is om een toekomstbestendig gebouw te realiseren dat niet alleen voldoet aan de huidige behoeften, maar ook flexibel genoeg is om in te spelen op toekomstige ontwikkelingen.

World of Food 2.0 is een voorbeeld van hoe stedelijke ontwikkeling en innovatieve woonoplossingen hand in hand kunnen gaan. Bij RED+ zijn we verheugd om deel uit te maken van dit project en kijken ernaar uit om samen met onze partners een prachtig eindresultaat te realiseren dat bijdraagt aan de leefbaarheid en dynamiek van Amsterdam-Develstein.

Voor meer informatie over het project, bezoek de pagina van LEVS architecten of de officiële projectwebsite.

Bent u benieuwd of RED+ uw project (financieel) kan optimaliseren? Voor nadere informatie verzoeken wij u contact op te nemen met Maarten Lodewijks: